Chocolatechip waffles

florlette frokostvafler med sjokoladechips

Jeg har en god del ulike vaffelopskrifter på reportoaret men dette er noe av det letteste og luftigste jeg har smakt. Hemmeligheten er - om jeg kan bruke det begepet er forholdet mellom syrlige melkeprodukter og natron som reagerer med hverandre. Dette er en kombinasjon man kjenner igjen fra bla. vaflene til Sjømannskirken i København som har vunnet flere kåringer av beste oppskrift.

Ingredienser

vafler for tre:

3 1/2 dl kefir eller kulturmelk

tre egg, skilte

to snaue dl lettrømme

en teskje natron

130 gr hvetemel

to toppede spiseskjeer semulegryn eller maismel

70 gr smør, smeltet og lett avkjølt

to gode håndfuller sjokoladechips

----

smør og varm lønnesirup til servering eller pisket krem og frisk frukt

Fremgangsmåte

Ta kulturmelk, rømme og egg ut av kjøleskapet en times tid før du skal lage røren så dette får romtemperatur. Dette er viktig for sluttresultatet. Smelt smøret og sett det til side.

Skill eggene og pisk eggehvittene stive. I en annen bolle pisker du sammen eggeplommer og rømme før du tilsetter natron og pisker dette inn. Tilsett deretter hvetemel og semule og vend det delvis inn før du tilsetter kulturmelk og smeltet smør. Vend det lett sammen med en slikkepott men ikke overmiks. det er bare fint om røren er litt klumpete. Avslutt med de stive eggehvittene og sjokoladechipsene. La røren hvile mens du varmer opp vaffeljernet.

Stek vafler på vanlig måte i smurt jern og server de nystekte og lune med det du ønsker. Disse vaflene er ikke søte på smak så varm lønnesirup er ekstra godt på.