Cheese Steak Sandwich

så mye mer enn bare en sandwich

Et solid biffsmørbrød er tingen når man er skikkelig sulten. Dette her er en vag variant av en rett som kalles en Philly Cheesesteak - her servert som en sandwich. Rikelig med sauterte grønnsaker gjør retten noe mer næringsrik og Srirachasaus gir et fint kick i smaken. Vil du gå all the way her serverer du fries og bernaisesaus til.

Ingredienser

nok til to sandwicher:

en rød paprika i tynne strimler

en løk i tynne skiver

200 gr fersk sopp i skiver

smør til steking

soyasaus, havsalt og pepper etter smak

----

300 gr mør ytrefilet av okse

havsalt og sort pepper etter smak

75 gr revet ost

to store beguetter eller foccacia

finsnittet gressløk

Fremgangsmåte

Kutt opp paprika, løk og sopp i skiver og sauter grønnsakene i en panne med litt smør til de er myke og lett gylne. Tilsett litt soya mot slutten av steketiden og la den koke inn. Krydre med havsalt og pepper og sett blandingen til side.

Bruk den samme pannen til å steke biffene i men ikke tilsett mer smør. Tørk av og krydre biffene godt og gi de omlag tre min. på hver side på god varme. og legg de på en fjøl for avkjøling og oppskjæring.

Riv osten og finn frem gressløk og Sriracha.

Sett ovnen på 250 °C med grillelementet på og legg på et stykke bakepapir. Del baguettene i to men ikke helt igjennom og legg oppskjært biff på en ene delen og de sauterne grønnsakene påden anre delen. Dryss over osten og gi de omlag fem til ti minutter under grillen eller til osten har gylne flekker.

Ha på gressløk og Sriracha før du folder sandwichen sammen og serverer straks.