© 2010–2021 Millas Mat

Buttermilk and rye waffles

frokostvafler med rugmel og blåbærsirup

Finn frem ditt store dype belgiske vaffeljern fra skapet og lag en deilig frokost en dag du har (nesten) all tiden i hele verden til virkelig å kose deg. Dette er perfekt på en søndag når det føles som om verden står litt stille. Disse vaflene er semi-søte, laget med litt rugmel og lite sukker slik at det hele ikke blir for søtt når de toppes med noe helt vidunderlig - blåbærsirup. Små biter av sprøstekt bacon er også godt på.

Ingredienser

200 gr hvetemel

50 gr fint siktet rugmel

en teskje bakepulver

en halv teskje natron

en halv teskje finknust havsalt

fire spiseskjeer sukker

to egg

tre dl skummet kulturmelk

halvannen dl helmelk

75 gr smeltet og lett avkjølt meierismør

----

blåbærsirup:

100 gr friske blåbær

0,75 dl ekte lønnesirup

Smelt smøret i en liten kjele og sett det til side for avkjøling.

Ha blåbær og lønnesirup i en liten kjele og kok opp, la det småkoke i noen få minutter til bærene slipper saften og hell sirupen over i en liten mugge. La den avkjøles slik at den tykner. Det er viktig.

Finn frem to blandeboller og miks sammen alle de tørre ingrediensene i den ene bollen og lag et krater i midten. Pisk sammen alle de øvrige ingrediensene utenom smøret i den andre bollen og hell blandingen i krateret. Bruk en visp og miks inn melet gradvis fra kanten av bollen til du har en jevn og klumpfri røre og pisk inn smøret til slutt.

La røren svelle litt mens du varmer opp vafeljernet til middels temperatur. Spray det godt med formfett og stek vafler på vanlig måte. Hold de lune på rist i ovnen ved 95 °C mens du ordner med tilbehøret.