Bringebærsyltetøy

rett fra hagen til bordet

Bringebær er en av verdens mest populære bærsorter. Buskene er vanlige i Europa og deler av Asia og har også senere blitt brakt til Amerika. Her i Norge er bringebærbusker et vanlig syn folks hager og det har også blitt mer og mer populært for bønder og satse på kommersiell dyrking av bær og enten tilby folk kurver eller kasser med ferdig plukkede bær eller å ha selvplukk.

Ingredienser

to kilo rensede bringebær

500 gr sukker

en pose Jam frysepulver

Fremgangsmåte

Først må bringebærene renses (hvis du ikke kjøper de ferdig renset) og den beste måten å gjøre det på er å bruke en bærrist. Blader, stilker, insekter etc. er ikke ting du vil ha i syltetøyet.

Hell deretter bærene i en rent kar eller en stor romslig kjele. Bland sammen Jam og sukker og dryss dette over bærene. Rør det inn og når det slutter å knase er sukkeret oppløst og syltetøyet er klart for frysing. Husk at bringebærsyltetøy ikke holder seg i mer enn noen ganske få dager i kjøleskap så bruk små frysesikrede plastbokser med tett lokk og frys ned små porsjoner av gangen. Jeg pleier å fryse ned ikke mer en snaue to desiliter pr. boks.

Dypfryst bringebærsyltetøy er holdbart i fryseren i opptil tre år.