© 2010–2021 Millas Mat

All-Branmuffins fra The Kellogg Company

den originale oppskriften fra Cereal City

Gi deg selv et lite fibersjokk med disse muffinsene, for de vil uten tvil bidra til en god start på dagen. Oppskriften kommer fra The Kellogg Company og dette er de samme muffinsene som selges på enkelte Starbucks under samme navn. Du kan nyte de som de er, lunkne rett fra ovnen eller servere de med smør og god ost eller bitter marmelade. Du kan godt lage røren og fylle formene kvelden før og sette de kaldt under plastfolie natten hvis baking tidig på morgenen blir for stressende.

Ingredienser

85 gr Kelloggs All-Bran

2 1/2 dl melk

0,8 dl nøytral olje (solsikke, mais eller raps)

et stort egg

100 gr lys brunt sukker

225 gr hvetemel eller finmalt spelt

en teskje bakepulver

en halv teskje havsalt

en teskje ekte vaniljesukker

tre spiseskjeer rosiner eller sultanas (kan sløyfes)

Bland sammen All-Bran og melken i en romslig bolle og la det stå i ti minutter.

Sett ovnen på 190 °C og sett opp seks store eller tolv små papirformer på et muffinsbrett. Det kan være en fordel å smøre de innvendig med litt Formfett så de ikke sitter så hardt i papiret etter steking. Noen typer papirformer sitter litt hardt fast i deigen.

Miks sammen olje, egg, sukker og vanilje og tilsett dette i All-Bran blandingen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og havsalt. Bland det fuktige i det våte, rør deretter inn rosinene. Ikke rør mer enn at alt er blandet noenlunde godt sammen. Bruk to spiseskjeer og fordel røren i muffinsformene.

Bak de i ovnen i ca. 25-30 minutter og sjekk at de er gjennomstekte med en kakenål eller en liten kniv. La de avkjøles litt mens du ordner med kaffe eller te og øvrig tilbehør.