© 2010–2020 Millas Mat

All-Branmuffins fra The Kellogg Company

den originale oppskriften fra Starbucks

Gi deg selv et lite fibersjokk med disse muffinsene, for de vil uten tvil bidra til en god start på dagen. Oppskriften kommer fra The Kellogg Company og dette er de samme muffinsene som selges på enkelte Starbucks under samme navn. Du kan nyte de som de er, lunkne rett fra ovnen eller servere de med smør og god ost eller bitter marmelade.

All-Branmuffins fra The Kellogg Company

Ingredienser

85 gr Kelloggs All-Bran

2 1/2 dl melk

0,8 dl nøytral olje (solsikke, mais eller raps)

et stort egg

100 gr lys brunt sukker (Tate & Lyle)

225 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en halv teskje havsalt

en teskje ekte vaniljesukker

tre spiseskjeer rosiner eller sultanas (kan sløyfes)

Sett ovnen på 190 °C og sett opp seks store eller tolv små papirformeer på et muffinbrett. Det kan være en fordel å smøre de innvendig med litt Formfett så de ikke sitter så hardt i papiret etter steking.

Bland sammen All-Bran og melken og la det stå i ti minutter. Miks sammen olje, egg, sukker og vanilje og tilsett dette i All-Bran blandingen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og havsalt. Bland det fuktige i det våte, rør deretter inn rosinene. Ikke rør mer enn at alt er blandetnoenlunde godt sammen. Bruk en spiseskje og fordel røren i muffinsformene.

Bak de i ovnen i ca. 25-30 minutter og sjekk at de er gjennomstekte med en kakenål eller en liten kniv. La de avkjøles litt mens du ordner med kaffe og øvrig tilbehør.