Blue bluberrypancakes with blueberrysyrup

bursdagspannekaker med blåbær

Til høytid, bursdag eller en annen spesiell anledning. Lag luftige tykke pannekaker fulladet med friske blåbær og toppet med blåbærsirup, jeg kan garantere suksess. Dette er ikke spesielt sunt eller særlig næringsrikt og inneholder lite av det vi burde ha mye av. Dette er noe man bare lager for kosens skyld og oppskriften er som du sikkert allerede har gjettet - amerikansk.

Ingredienser

frokost for tre til fire:

320 gr hvetemel

tre spiseskjeer sukker

to teskjeer havsalt

en teskje bakepulver

en teskje natron

600 gr skummet kultumelk

113 gr smeltet smør + ekstra til steking

to egg, skilte

150 gr friske blåbær

----

blåbæsirup:

100 gr friske blåbær

0.75 dl ekte lønnesirup

Fremgangsmåte

Finn frem en romslig bolle og bland sammen hvetemel, sukker, havsalt, bakepulver og natron. Bland det godt med en ballongvisp. I en separat bolle pisker du sammen kulturmelk, eggeplommer ogdet smeltede smøret.

Lag et krater i melblandingen, hell i melkeblandingen og miks det hele lett sammen med en slikkepott. Det er vikitg og ikke overmikse, Tilsett de upiskede eggehvittene inntil de forsvinner i røren. Noen klumper i røren er bare fint. Da er røren klar og skal svelle i 15-20 min. på kjøkkenbenken ved normal romtemp.

Varm pannen til medium og tilsett litt smør, stek pannekakene i den størrelsen du selv ønsker. Når røren har spredt seg ut i pannen legger du på godt med friske blåbær og når pannekakene har fått bobler på overflaten og en tørr kant rundt hele må de snus. Et drøyt minutt på den andre siden pleier å holde.

Kok opp blåbær og lønnesirup i en liten kjele og la det småkoke i to til tre minutter. Hell den over i en passende mugge og sett den til side.

Server pannekakene i stabler på fire eller frem stykker og topp med varm blåbærsirup.