© 2010–2020 Millas Mat

BLT sandwich

Bacon Lettuce Tomato

Det er flere vegetarianere og veganere som faller tilbake til "gamle synder" med bacon enn noen annen type mat. Det sier jo endel om hvor fabelaktig bacon faktisk er. Denne amerikanske sandwichen dukket opp på begynnelsen av 1900 - tallet omtrent på samme tid som Club Sandwichen så dagens lys, men man vet ikke hvem som gav den ens nåværende navn. Uansett så er dette en herlig lunsj og forholdsvis rask å sette sammen.

BLT sandwich

Ingredienser

til to sandwicher:

fire skiver fullkornstoast, ristet og avkjølt

en porsjon majones (dropp hvitløken i oppskriften)

150 gr tynt bacon i skiver uten svor

fire til fem blader frisk vasket rapidsalat eller crispi

en plommetomat i tynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

Lag majones slik oppskriften sier og sett den kaldt inntil du skal lage smørbrødene. Stek baconet sprøtt og gyllent i en teflonpanne med litt smør slik at det blir ekstra sprøtt.

Vask og skyll rapidsalaten godt, legg den noen minutter i isvann hvis den er litt slapp, da vil den bli knasende sprø på kort tid. Skjær opp tomaten i tynne skiver.

Smør alle skivene med et tynt jevnt lag majones. Legg salat på beggge skivene, fordel bacnskivene over (kutt de til om de er for lange) og avslutt med tomatskiver. Krydre med litt havsalt og pepper og topp med den andre skiven. Kutt de opp på skrå og server.