© 2010–2022 Millas Mat

Blåbærvafler med ekte vanilje

vaffelglede til frokost

God morgen! Serverer du dette til frokost har du hvertfall alle forutsetninger for at det skal bli en god start på dagen. Dette er ikke mer arbeidskrevende enn at du lager røren mens jernet varmes opp og røren trenger heller ikke å svelle. Oppskriften er fra en leser jeg har som bor i Rhode Island.

Ingredienser

245 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en kvart teskje finmalt havsalt

to egg, skilte

fire dl melk

noen dråper ekte vaniljeekstrakt

100 gr meierismør, smeltet

en drøy dl frosne blåbær (ikke bruk ferske, les hvorfor nederst i fremgangsmåten

----

smør og varm lønnesirup til servering

Skill eggene og pisk eggehvittene stive med en håndmikser eller bruk miksmasteren. Sett de til side. Dette er "hemmeligheten" bak vaflenes lette og luftige konsistens.

Pisk eggeplommene sammen med det smeltede smøret og ha deretter i melken og vaniljen. I en annen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver og havsalt og lager en fordypning. Hell i melkeblandingen og pisk sammen med ikke mer enn at du har en lett klumpete røre. Vend deretter inn eggehvittene og de frosne blåbærene. Bruk en slikkepott og husk rolige bevegelser.

Spray jernet godt med Formfett el. og stek vaflene lys gylne ved middels temp. Serveres varme med ønsket tilbehør feks. frisk oppskjært frukt og bær.

I denne oppskriften anbefales det å bruke små frosne blåbær, de store inneholder mye saft som sprekker under steking og kan lage små lommer av bærsaft og ustekt vaffelrøre inni vaflene.