© 2010–2021 Millas Mat

Blåbærpannekaker fra Maine

staten som nesten er canadisk

Mange blander blåbærene rett i røren når de skal lage denne typen pannekaker. Jeg synes det er en dårlig ide siden man knuser mange flere bær enn nødvendig og mye bærsaft lekker ut i pannen og fordamper under steking så du får tørre smakløse bær. Følger du fremgangsmåten som beskrevet under forsegler du blåbærene hele inni pannekakene, og får dermed et mye bedre resultat og MYE bedre smak. Denne oppskriften er fra Maine og de er tynnere enn tradisjonelle amerikanske pannekaker. Jeg serverer de varme med bacon og ekte canadisk Winnetou lønnesirup så dette er så absolutt ikke en hverdagsfrokost.

Ingredienser

gir tolv til fjorten små pannekaker

170 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en klype havsalt

tre egg

3/4 dl vann

en dl helmelk

to til tre spiseskjeer rømme eller creme fraiche

smør til steking

200 gr ferske store blåbær

Bland sammen hvetemel, bakepulver og havsalt i en bolle og lag en fordypning i midten. Hell nedi vann, knekk i alle eggene og pisk det sammen til en glatt og tykk røre. Tilsett melk og rømme- eller creme fraiche og pisk dette godt inn til slutt. Røren trenger ikke svelle mer enn noen få minutter mens du varmer opp pannen.

Sett pannen på noe under middels varme og smelt nedi en liten klatt smør for hver omgang pannekaker. Legg i to spiseskjeer røre for hver pannekake (jeg steker tre samtidig) og la de stivne litt rundt kanten før du drysser på blåbærene. La de ligge litt til før du flipper dem og steker de på den andre siden. De skal være lett gylne.

Hold de lune på et ildfast fat i ovnen ved 100 °C mens du steker.