© 2010–2020 Millas Mat

Betty Crockers amerikanske frokostpannekaker

den originale oppskriften fra 1921

Betty Crocker som person har aldri eksistert men navnet dukket opp i 1921 som en merkevare for General Mills. Ideen var å apellere til amerikanske kvinner ved å velge et navn de kunne forholde seg til på et mer personlig plan. Fremstøtet ble en dundrende suksess og Betty Crocker er i dag en stor del av den amerikanske kulinariske kulturarven. I Norge er nok BC mest kjent for sine kakemikser men i USA er disse ikoniske pannekakene en av de mest kjente produktene de selger. Men selve oppskriften som du kan lage selv uten ferdigmiks er nok den aller beste på smak. For å få den rette Betty-smaken må du plukke med deg en kartong kefirmelk og noen friske bær fra butikken men alt det andre du trenger vil jeg tro du allerede har i skap og skuffer.

Betty Crockers amerikanske frokostpannekaker

Ingredienser

gir omlag 15-20 små pannekaker:

to egg

fem dl kefirmelk

fire spiseskjeer smeltet og avkjølt smør

fem dl hvetemel

to spiseskjeer sukker

to teskjeer bakepulver

en teskje finknust havsalt

en teskje natron

----

smør, lønnesirup og friske bær til servering

Pisk eggene lett sammen i en bolle og tilsett alle de øvrige ingrediensene i den rekkefølgen som de står listet opp i ingredienslisten. Pisk det hele sammen til en tykk røre men ikke overpisk og sett bollen til side.

Varm opp en teflonpanne til middels varme og spray pannen lett med enten formfett eller smelt litt smør. Stek tre pannekaker av gangen og flipp dem når de har stivnet rundt kanten og har små bobler på toppen. Stek de på en andre siden og hold de lune på et ildfast fat i ovnen ved 140 °C. Serveres varme med en klatt smør, lønnesirup og friske bær. Server gjerne bacon til om du ønsker det.