© 2010–2020 Millas Mat

Bánh Mì

vietnamesisk sandwich supreme

Sterkt, sprøtt, smakfullt og friskt. Det finnes nesten ikke en bedre sandwich i hele verden enn denne vietnamesiske godbiten. Baguettens plass i Vietnam er stor siden landet var en fransk koloni helt frem til vår tid og denne sandwichen er en god blanding av det franske og det vietnamesiske kjøkkenet. Svinekjøttet kan byttes ut med enten kylling eller kalkun om du ønsker det.

Bánh Mì

Ingredienser

to sandwiches:

en fersk fransk baguette

saus:

fem-seks spiseskjeer secret sauce (majones iblandet en spiseskje hver av hoisin og sriracha)

300 gr grillet svinekjøtt (pork belly) kuttet i tynne skiver

to dl picklede grønnsaker (daikon og gulrot)

en spiseskje riseddik

en grønn jalapeno i skiver

litt juliennekuttet slangeagurk

en håndfull frisk koriander

Juliennekutt gulrot og daikon og sprinkle over en spiseskje riseddik. Miks det godt sammen og la det stå i omlag et kvarter eller inntil grønnsakene har falt litt sammen. Dekk bollen med plastfolie og sett den kaldt inntil du skal lage mat. Rør også sammen alle ingrediensene til sausen. Denne kan også settes kaldt inntil du er klar til å begynne.

Del baguetten i to og del hver bit på langs men ikke helt igjennom og smør på godt med saus på begge sidene. Grill de i ovnen ved 205 °C i mellom syv og ti minutter.

Når brødet er litt avkjølt legger du på kjøtt og deretter agurk, rikelig med pickles og deretter skivet jalapeno. Topp med frisk koriander og server.