Bánh Mì Supreme

vietnamesisk fylt baguette

Sterkt, sprøtt, smakfullt og friskt. Det finnes nesten ikke en bedre sandwich i hele verden enn denne vietnamesiske godbiten. Baguettens plass i Vietnam er stor siden landet var en fransk koloni helt frem til vår tid og denne sandwichen er en god blanding av det franske og det vietnamesiske kjøkkenet. Svinekjøttet kan byttes ut med enten kylling eller kalkun om du ønsker det.

Ingredienser

to sandwiches:

en fersk baguette

----

spread:

fem-seks spiseskjeer secret sauce (fire spiseskjeer majones iblandet en spiseskje hver av hoisin og Sriracha)

300 gr grillet svinekjøtt, kalkunfilet eller kyllingfilet kuttet i tynne skiver

to dl picklede grønnsaker (daikon eller reddiker og gulrot)

en spiseskje riseddik

en jalapeño i skiver

en kvart slangeagurk, juliennet

en håndfull frisk hakket koriander

Fremgangsmåte

Juliennekutt gulrot og daikon og sprinkle over en spiseskje riseddik. Miks det godt sammen og la det stå i omlag et kvarter på kjøkkenbenken eller inntil grønnsakene har falt litt sammen. Dekk bollen med plastfolie og sett den kaldt inntil du skal lage mat. Rør også sammen alle ingrediensene til sausen. Denne kan også settes kaldt inntil du er klar til å begynne.

Del baguetten i to og del hver bit på langs men ikke helt igjennom og smør på godt med saus på begge sidene. Grill de i ovnen ved 205 °C i mellom syv og ti minutter.

Når brødet er litt avkjølt legger du på kjøtt og deretter agurk, rikelig med picklede grønnsaker, skivet jalapeño og topp med frisk koriander og server.