Anellas french toast

så rikt som bare amerikanerene kan det

Anella er et lite sted i Brooklyn som er berømte for deres versjon av french toast. Bare så det er sagt, her er det ikke spart på verken smør eller lønnesirup så dette er ikke en hverdagsfrokost, langt derifra. For oss nordmenn ville kanskje dette kvalifisert til en dessert men kokken insisterer på å servere dette til frokost eller brunch så da havner den på frokostseksjonen.

Ingredienser

frokost for to:

to egg

halvannen dl matfløte

halvannen dl melk

en halv teskje finknust havsalt

fire spiseskjeer lønnesirup

fire tykke skiver loff eller brioche

smør til steking

——

fire spiseskjeer smør

en dl lønnesirup

en teskje ekte vaniljeekstrakt

en halv teskje malt kanel

lit revet muskatnøtt etter smak

to faste syrlige epler i små båter

en liten håndfull ristede pecankjerner

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, fløte, melk, salt og lønnesirup i en bolle og hell dette over loffskivene. Sett en stekepanne på medium varme og tilsett smør i pannen. Når det freser lett kan du legge i loffen.

Finn frem en ildfast tallerken og sett ovnen på 200 °C. Når loffen er pent brun på begge sider ettersteker du de i omlag ti minutter i ovnen. Tilsett mer smør i pannen sammen med lønnesirup, vanilje og krydderier og la det koke i noen få minutter før du legger i eplene. Bruk en skje og tilt litt på pannen så du kan øse sausen over dem. Når sausen får en sirupsaktig konsistens er den ferdig. Rør deretter inn pecankjernene.

Legg opp toasten på en tallerken og fordel sausen oppå. Serveres til to meget heldige personer sammen med god kaffe og frisk juice.