© 2010–2020 Millas Mat

Tokyobanana

japansk dessert

Denne desserten er lite kjent utenfor Japan og de aller fleste som kjenner til den har nok besøkt landet. Det er en populær dessert eller snack som selges ferdig men i vår del av verden er det nok best å bake den selv. Metoden kan minne en god del om å bake en rullekake så særlig vanskelig er det ikke men det er veldig veldig godt.

Tokyobanana

Ingredienser

banankrem:

100 gr moden banan

et egg

en spiseskje maisenna

tre spiseskjeer sukker

halvannen dl melk

noen få dråper ekte vaniljeekstrakt

——

kaken:

to store eller tre små egg

100 gr sukker

75 gr hvetemel

en kvart teskje bakepulver

siktet melis til pynt

Mos bananen i en liten bolle med en gaffel og tilsett egg, maisenna, sukker og melk og pisk det hele godt sammen. Sil det hele nedi en kjele og bruk baksiden av en spiseskje til å presse så mye av massen igjennom som du klarer. Kok opp på lav varme under stadig pisking og når du kjenner at massen er i ferd med å tykne og pisker du hardt og har det koke litt mens du pisker hele tiden. Ta kremen av varmen og pisk inn vaniljen. la den avkjøle seg, ha den så over i en sprøytepose og la den ligge kaldt i noen timer.

For å lage kaken pisker du egg og sukker til eggedosis og vender inn hvetemel blandet med bakepulver. Hell røren i en liten form på 20 x 30 cm som på forhånd er kledd med bakepapir og smurt. Stek kaken ved 200 °C i omlag et kvarter. Vend den ut på en rist, dra papiret forsiktig av og legg over en rent håndkle som er fuktet med kaldt vann og vridd godt opp. La kaken ligge tildekket i fem minutters tid.

Del det firkantede sukkerbrødet i fire firkanter og legg det med den stekte siden opp. Spøyt ut en fjerdedel av banankremen på hver firkant, smør den lett utover og rull sammen. Pakk inn hver rull i bakepapir og vri endene som en twist så kaken blir holdt godt sammen (du kan også bruke plastfolie). La rullene avkjøles helt i kjøleskap og rull de i melis eller sukker før servering. Du kan også legge kaken i lag med banankrem imellom og kutte små sandwicher slik jeg har gjort på bildet.