Tiramisu

plukk meg opp

Tiramisu betyr plukk meg opp og er en deilig avslutning på et godt måltid. Jeg synes nesten alltid at en dessert gjør seg best når de er porsjonert ut i fine glass eller lekre dessertskåler med stett og dette er en god autentisk oppskrift på denne klassiske italienske desserten bestående av ostekrem, fingerkjeks, espresso, kakao og revet sjokolade. Med andre ord- alt hva en dessert bør inneholde. Mascarpone er en italiensk kremost som ikke er vanskelig å få tak i på litt større matbutikker men er det helt umulig så bruk Philadelphia Naturell (ikke light). Fingerkjeks finner du også i litt større butikker eller hos asiatiske markeder.

Ingredienser

gir fire porsjons-desserter:

250 gr mascarpone (italiensk kremost)

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

tre spiseskjeer Amaretto, Cognac eller kaffelikør (Kahlua)

halvannen dl sterk, avkjølt espressokaffe

to dl kremfløte

fire spiseskjeer melis

16-20 ladyfingers (Savoiardi)

en halv plate 70 % kokesjokolade (lagt i fryseren, så revet)

mørk usøtet kakao

Fremgangsmåte

Pisk marcarponen sammen med vaniljen og likøren og en halv dl av kaffen inntil alt er godt sammenblandet og du har en jevn masse. I en annen bolle pisker du fløten stiv sammen med melisen og vender så inn mascarponeblandingen med rolige bevegelser. Det skal være en fyldig ikke rennende krem.

Hell resten av kaffen i en liten bolle og dypp ladyfingers nedi en etter en og legg de over i serveringsskålene. Fordel ostekremen over eller du kan lage to lag om du ønsker det slik jeg har gjort på bildet.

Riv sjokolade over hvert lag av krem, så et lag kakao og sikt over mørk usøtet kakao rett før servering.