Tilslørte bondepiker

en norsk original

Dette en skikkelig norsk dessertklassiker med høstens fineste epler. Det er mange som synes dette er en altfor mektig og søt dessert så i ingredienslisten til høyre finner dere oppskrift på en eplemos som er noe helt annet enn eplesyltetøy. Det er også viktig og moderere sukkermengdene i både kavringen og kremen for at dette skal bli friskt og godt og hvor eplesmaken kommer fram på best mulig måte.

Ingredienser

dessert for tre:

fire dl Mummimammas eplemos

seks til åtte finknuste kavringer

to spiseskjeer sukker

en kvart teskje malt kanel

litt malt ingefær (kan sløyfes)

——

tre dl kremfløte

en spiseskje sukker

Fremgangsmåte

Mal eller finknus kavringer, smelt litt smør i en panne og hell kavringene oppi, tilsett sukker, ingefær og kanel og røst kavringen til den er gyllenbrun. Husk at du må røre hele tiden, dette kan du ikke gå fra for du skal bare ha en lett gyllen farge. Hell blandingen på en tallerken og la det avkjøles.

Pisk fløte og sukker til en fyldig krem, den skal ikke være for rennende i konsistensen men holde formen når du setter skjeen i den.

Legge opp desserten lagvis i dessertskåler og begynn med litt kavring i bunnen, så eplemos og deretter krem før du igjen begynner med kavringen igjen for lag nummer to.