Sommerbærtrifle med sitronsirup

dessert til mange som er lett å ta med

Denne triflen laget jeg til min manns bursdag og det er en kombinasjon av en engelsk tradisjonell oppskrift mens sitronsirupen til pensling er fra en fransk bok om tradisjonelle kaker fra Normandie. Sitronsmaken sammen med bringebærene gir en frisk og god kontrast til den rike kremen så kaken ikke kjennes for mektig ut. Det er også naturligvis best å bruke hjemmelaget syltetøy men har du ikke det så bruk det som selges i små beger fra frysedisken.

Ingredienser

et sukkerbrød

sitronsirup:

1 1/4 dl sukker

en halv dl vann

saften fra en stor sitron

——

250 gr friske bringebær

to dl silt bringebærsyltetøy

en porsjon eggekrem

tre dl pisket kremfløte med to spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

Bak sukkerbrødet etter oppskriften og dekk det med plastfolie, la det stå til neste dag. Lag også eggekremen siden denne trenger god tid til å avkjøle seg.

Kok opp vann, sukker og sitronsaft og la det redusere seg ned til en lett sirup, ikke kok den for lenge så den blir altfor seig så omlag ti minutter pleier å være passe. Sett den til side for avkjøling.

Plasser en finmasket sil over en bolle og bruk baksiden av en spiseskje eller en liten øse til å presse syltetøyet gjennom. Dette er viktig for å få ut bærkjernene og siden vi også skal bruke endel friske bringebær så vil det til sammen bli altfor mange kjerner totalt som ikke er spesielt gode å spise.

Finn frem en stor og dyp glassbolle og del inn sukkerbrødet i tre jevne lag. Skjær det opp i store terninger, legg et lag i bunnen av bollen og dynk det med noe av sitronsirupen. Spre deretter eggekremen over og legg på rundt halvparten av de friske bringebærene. Så et nytt lag med sukkerbrød i terninger, pensle på litt mer av sitronsirupen og spre det avsilte syltetøyet utover. Deretter legger du på det siste laget med sukkerbrød i terninger, pensler på resten av sitronsirupen og sprer fløtekremen på toppen. Pynt deretter med resten av de friske bringebærene og sett triflen kaldt i minst fire timer så smakene får satt seg.

For å servere trifle på penest mulig måte så er det best og bruke en stor serveringsskje og “scoope ut biter som legges på en dessertskål eller i en liten bolle.

Kutt gjerne frukter som feks kiwi og jordbær i skiver som du plasserer opp langs kanten på bollen for en ekstra dekorativ effekt.