Sjokoladefondant

favorittdesserten til svært mange

Hvis jeg skal tenke ut en liste med ti poplære desserter så kommer sjokoladefondant ganske høyt opp på den listen. Disse kakene kan du forberede i god tid og sette de kaldt inntil de skal stekes. De smaker absolutt best når de serveres lunkne men det går bra for steketiden er kort og de fleste liker en liten pause etter hovedretten. Rismel finner du på asiatiske markeder eller velassorterte matvarehus.

Ingredienser

110 gr mørk kokesjokolade

50 gr meierismør

40 gr rismel

40 gr malte mandler

90 gr sukker

to egg

——

fyll:

fire spiseskjeer kremfløte

100 gr mørk sjokolade

finrevet skall av en halv appelsin

Fremgangsmåte

Forbered fyllet først. Kok opp fløte og knekk i sjokoladen. Pisk alt godt sammen og rør inn appelsinskallet til slutt. Sett massen til avkjøling og rull deretter ut passende store kuler. Sett de kaldt.

Sett ovnen på 180 °C og smør store amerikanske muffinsformer med smør og dryss de med litt mel. Overflødig mel rister du ut. Det er meget viktig at du gjør dette for du må få de hele ut av formene.

Varm opp smøret i en liten kjele og knekk i sjokoladen, pisk det godt sammen. Skill eggene og pisk eggeplommene inn i sjokoladeblandingen. Sett eggehvittene til side. Pisk inn rismel og malte mandler i sjokolademassen.

Pisk eggehvittene sammen med sukkeret til en stiv masse og vend disse inn i sjokoladerøren med en slikkepott. Bruk rolige bevegelser. Legg en spiseskje med kakerøre i hver form og legg på en kald sjokoladekule, så en ny skje med kakerøre så kulen havner i midten.

Stek kakene i ca. 10 minutter og la de avkjøle seg i noen mintter før du tipper kakene forsiktig ut og server de hele og lunkne med god vaniljeiskrem eller krem og noen friske bær.