Sitronis

sommerens friskeste is

Denne oppskriften bryter med mer tradisjonelle oppskrifter på hjemmelaget is som ofte inneholder eggeplommer og vanilje. Men denne iskremen er skarp og frisk i smaken, ikke overstrømmende søt men på ingen måte bitter. I Napoli, hvor denne oppskrifter kommer fra er denne måten å lage iskrem på umåtelig populær. Du trenger ikke en iskremmaskin, bare en miksmaser eller bolle & visp og god styrke i armen.

Ingredienser

tre store sitroner

175 gr melis

seks dl kremfløte

Fremgangsmåte

Riv sitronskallet av alle sitronene, del de deretter i to og press ut all saften. Pass på at du ikke får med noen kjerner, de vil vi ikke ha i iskremen.

Hell saften og det revne skallet i miksebollen, tilsett melisen og pisk på lav hastighet i noen få minutter til melisen er så godt som oppløst av sitronsyren. Hell i fløten og skru opp hastigheten endel så du får en luftig krem. Fløten vil bruke litt ekstra tid på å bli tykk pga. sitronsyren men ikke gå fra den. Pass på å ikke piske for hardt. Når du løfter vispen fra bollen skal kremen ha myke topper som sakte faller sammen.

Skrap kremen over i en plastbolle med lokk og sett den i frysen i minst 4 timer. Sett den på kjøkkenbenken en liten stund før den skal serveres. Dypp en iskremskje i kokende vann, da er det kjempelett og få fine kuler.

Server isen med hakket sitronmelisse og en sitronskive til pynt.