© 2010–2019 Millas Mat

Roseblad Crepes

De fleste forbinder nok crepes med Frankrike men dette er faktisk en tradisjonell japansk dessert. Azukibønne-pasta selges som hermetikk på de aller fleste asiabutikker og trenger ikke tilberedning. Server dette på tradisjonelt japansk vis med grønn te til.

Ingredienser

100 gr hvetemel

to dl vann

en teskje sukker

havsalt etter smak

solsikkeolje

noen få dråper rød konditorfarge

litt vann

200 gr søt azukibønne-pasta (kjøpes ferdig på asiatiske butikker)

Pisk sammen mel, vann, sukker og havsalt til du har en glatt røre, tilsett deretter en teskje solsikkeolje. Miks noen dråper av konditorfargen sammen med litt vann og tilsett dette i røren litt etter litt til du får en blek kirsebærrosa farge, rør godt mellom hver gang og la røren svelle i ca. 30 minutter.

Varm en spiseskje olje i en panne, bruk litt kjøkkenpapir til å tørke vekk overflødig olje av pannen og stek tynne små pannekaker på ca. 10-12 cm i diameter. Legg de oppå hverandre på en tallerken og la de avkjøle seg.

Legg en halv spiseskje full med azukibønnepasta på midten av hver pannekake, brett over og brett over en gang til så du får små pene trekanter. Bønnepastaen vil skinne gjennom pannekakene så den vil se ut som om de har roseblader inni seg, derav navet.