Rabarbrakrem fra Somerset

engelsk sommer

Plukk den rødeste rabarbraen du finner når du skal lage dette. Dette må være den ultimate sommerdesserten. Veldig frisk, ikke for overstrømmende søt og veldig lekker servert i dessertskåler eller i en flott stor bolle.

Ingredienser

en kilo renset rabarbra i biter

275 gr sukker og to teskjeer ekte vaniljesukker

en halv liter kremfløte

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 °C og bland sammen rabarbra og sukker i en ildfast form. Dekk formen med folie og bak den i ovnen i ca. 45 minutter til frukten er helt myk.

Sil saften fra frukten nedi en kjele og kok den opp. La den koke og redusere seg ned til ca. halvparten. Hell saften over i en mugge el. og la den stå på kjøkkenbenken for avkjøling. Ikke sett den kaldt, da mister den sin nydelige farge,

Hell frukten i en blender og kjør den til en helt glatt masse. Sett den til side.

Pisk kremen luftig men ikke helt stiv og vend inn rabarbrapureen. Vend så inn i underkant av halvparten av rabarbrasaften med rolige bevegelser så du får fine striper i kremen. Legg opp kremen lagvis med litt av saften innimellom.

Server desserten med resten av rabarbrasaften ved siden av så gjestene kan forsyne seg selv. Server gjerne noen waferkjeks til om du ønsker noe sprøtt ved siden av.