© 2010–2020 Millas Mat

Pumpkinpie

gresskarpai

Dette er kanskje den mest kjente og vanligste desserten å servere til Thanksgiving. Gresskarkjøtt i seg selv har ikke en veldig utpreget smak og som dere kan se av oppskriften bruker vi endel krydderier. Og det er helt i orden og kjøpe gresskarkjøtt ferdig hermetisert, det er ganske vanlig ettersom gresskarsesongen er på hell sent i november når man feirer Thanksgiving.

Ingredienser

paibunn:

200 gr smør

150 gr hvetemel

to spiseskjeer isvann

——

fyll:

seks spiseskjeer hvetemel

en halv bakepulver

en halv teskje salt

en teskje malt kanel

en teskje malt allehånde

en halv teskje malt ingefær

en teskje malt muskatnøtt

to egg

1 3/4 dl sukker

tre spiseskjeer smeltet smør

400 gr kokt og most gresskarkjøtt

en boks Vikingmelk (usøtet kondensert melk)

to teskjeer vaniljesukker

Kjør sammen alle ingrediensene til paibunnen til du har en grovkornet masse. Tipp den ut på bakebordet, kna den godt sammen, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst en halvtime.

Kok gresskarkjøttet mørt og mos det godt, la det avkjøles noe. Kle en paiform og forstek bunnen i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Skru så ned ovnen til 180 °C.

For å lage fyllet så blander du sammen hvetemel, bakepulver, havsalt og krydderiene. I en annen bolle pisker du sammen smør, sukker og egg. Tilsett gresskarmosen, melken og vaniljen og vend alt godt sammen.

Hell fyllet i paiskallet og stek den ved 180 °C i ca. 30 minutter til fyllet er fast og toppen er lett gyllen og fin. La paien avkjøle seg noe før den serveres sammen med iskrem, pisket krem eller pisket crème fraiche.