© 2010–2022 Millas Mat

Porsjonspavlova med krem og frisk frukt

en til hver

​En ypperlig dessert du kan lage i god før den skal serveres er alltid praktisk og minsker stress for vert og vertinne. En klassisk pavlova i porsjonsform toppet med krem og frisk frukt er noe som faller i smak hos de fleste.

Ingredienser

​fire stykker:

fire store eggehvitter

en klype finknust havsalt

250 gr sukker

to teskjeer maisenna

en teskje hvitvinseddik

——

to dl kremfløte

en halv spiseskje sukker

frisk frukt & bær etter eget ønske (bruk frukt som er i sesong)

​Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke bakepapir på et stekebrett. Bruk en passende bolle eller kopp og tegn fire sirkler på papiret, Pisk eggehvitene og havsaltet halvstivt før du tilsetter sukkeret spiseskje for spiseskje mens maskinen går. Vend deretter inn maisenna og eddik med en slikkepott og fordel marengsmassen i sirklene. Ikke smør de for flatt utover men la de beholde fin høyde.

Sett de inn i ovnen og skru ned temp. til 150 °C. La de stå i en halvtime, skru av ovnen og la de stå inni ovnen i enda en halvtime. Ikke åpne døren for de trenger ettervarmen for å få den fine seige konsistensen. Ta de deretter ut og legg de på en rist så det kommer luft til på undersiden. La de få minimum et par timer på benken så de avkjøles helt og de må ikke dekkes med noe. Topp de med pisket krem og frukt rett før servering, de må ikke pyntes lenge før siden de blir bløte etter en stund.