Pistasietrøfler

nøttetrøfler

I de fleste asiabutikker selges det ristede og salte/usaltede pistasjnøtter som du selv kan male i mandelkvern hjemme. Disse er svært enkle å få til og pistasjnøtter gir en litt annen smak enn de typiske julenøttene som valnøtter, mandler, paranøtter og hasselnøtter. Denne grunnoppskriften er fra min mors store samling av utklipp fra blader som Hjemmet, Allers og Familien fra 1960- og 70-tallet med de ble ikke laget med pistasjnøtter for det fantes knapt i handelen i Norge på den tiden.

Ingredienser

300 gr malte pistasjnøtter

120 gr melis

en stor eggehvitte

120 gr mørk kokesjokolade helst 70 %

små papir eller aluminiumsformer

Fremgangsmåte

Bland sammen malte pistasjnøtter og melis godt og tilsette eggehvitten. Bruk hendene og kna alt sammen til en deig som du kjenner er lett å forme til små kuler. Sett bollen med denne blandingen i fryseren ca. 20 minutter. Den er lettest å rulle når den er kald.

Trill kuler, så små eller så store du selv ønsker. Varmen fra håndflaten gjør at massen lett lar seg forme. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp kulene oppi. Bruk en teskje eller en gaffel og legg de over i formene når den overflødige sjokoladen har dryppet av. Dryss litt av nøttesmulene på toppen som ekstra pynt.

Sett de kaldt så de stivner men server de helst ved noenlunde romtemperatur, da smaker de aller best.