© 2010–2022 Millas Mat

Persimonfromage

frukten som forvirrer enkelte

Senhøstes begynner persimonene og dukke opp i norske butikker. De har en mild og litt sitrusktig smak om de er modne nok og brukes mye i bakverk og desserter. De er også nydelige i en fruktsalat eller på fat sammen med annen frukt.

Ingredienser

en spiseskje gelantinpulver

tre spiseskjeer kaldt vann

fruktkjøttet fra tre persimoner

tre egg, skilte

0,8 dl sukker

0,8 dl kremfløte

Skjær toppen av persimonene og skrap ut alt fruktkjøttet. Kjør det til en jevn mos i en prosessor eller bruk en stavmikser og sett den til side.

Ha gelantin og vann i en ildfast bolle, pisk det lett sammen og la det stå i ca. fem minutter. I mens pisker du eggeplommer og sukker til en jevn lysegul masse, pisk eggehvittene for seg selv og fløten piskes til en stiv krem. Husk å vaske bollen og vispene godt imellom hver gang.

Plasser bollen med gelantin og vann i en kjele over småkokende vann og pisk inntil alt er godt oppløst. Ta bollen av varmen og pisk inn persimonmassen. Hell blandingen forsiktig i eggedosisen mens du pisker godt. Fortsett med eggehvittene og deretter kremen. Bruk en slikkepott til å vende alt sammen til du har en jevn masse uten strper av eggehvitte eller fløte.

Fordel kremen i dessertglass eller skåler og sett den kaldt i minst fire timer.