Pastis sjokolade og pæreterte

med frukt fra eget pæretre

Pastis er en av verdens mest kjente franske bistroer og ligger på 9 Av. midt på Manhattan i New York. Den har blitt gjort berømt gjennom filmer og tv-serier men den herlige maten de serverer har selvsagt også bidratt til å gjøre den såpass populær som den er. De er også kjente for å servere norsk røkelaks på frokostmenyen. Denne terten kommer fra stedets dessertkokk men den er dessverre ikke på menyen lengre. Uansett, nå kan du lage den selv.

Ingredienser

terteskjell:

180 gr hvetemel

110 gr smør

35 gr sukker

en stor eggeplomme

en spiseskje isvann

——

sjokoladefyll:

100 gr mørk kokesjokolade 70%

100 gr smør

80 gr sukker

en spiseskje hvetemel

tre skilte egg

100 gr malte mandler

to modne pærer eller tilsvarende mengde hermetiske pærer

Fremgangsmåte

Kjør hvetemel og smør til en grovkornet masse i en prosessor. Tilsett deretter sukker, eggeplomme og vann og kjør deigen videre i noen sekunder inntil den samler seg til en klump. Elt den lett sammen og pakk den inn i plast og la den hvile kaldt i kjøleskapet i omlag 30 minutter. Kjevle den ut til en leiv og kle en 20-24 cm stor terteform. Husk å se til at deigen kommer opp helt til kanten på formen og forstek den ved 180 °C i omlag 10 minutter. La den ut og la den avkjøle seg. La ovnen stå på samme temperatur.

Når du skal lage fyllet så smelter du sjokoladen over vannbad og lar den avkjøle seg litt. Pisk smør og sukker til en luftig hvit masse. Pisk inn eggeplommene etter tur og se til at de er blendet helt inn før du tilsetter en ny. Tilsett deretter den smeltede sjokoladen sammen med hvetemel og mandlene. Pisk eggehvitene og fold de inn i sjokoladerøren med en slikkepott.

Hell deretter sjokoladerøren nedi paiskallet og skrell pærene om du ikke bruker hermetiske. Fjern rot, stilkfeste og stilken og skjær rundt kjernehuset. Del de deretter inn i tynne skiver og legg de i en vifteform oppå sjokoladerøren. Stek deretter terten i 20-25 minutter ved 180 °C og server terten lun med pisket krem eller iskrem.