Pasjonsfrukt og appelsin trifle

syrlig og friskt lag på lag

En trifle er en sjarmerende engelsk dessert som kan bestå av nærsagt hva som helst av frukt og bær. Her bruker jeg en kombinasjon av pasjonsfrukt, mandariner og appelsiner sammen med karamelliserte valnøtter kjørt til fint pulver i en prosessor. Hvordan du anretter din trifle kommer an på bollen og hva du har plass til i den. Jeg råder deg også til å smake på frukten før du tilsetter melisen i kremen så det ikke blir for søtt. Dette skal smake friskt. Hvis du ikke kan eller vil bruke likør kan du bruke sitronbrus eller appelsinjuice til å dynke sukkerbrødet.

Ingredienser

et sukkerbrød

en dl appelsinmarmelade (kan sløyfes)

en halv dl Cointreau (appelsinlikør)

seks pasjonsfrukter

to appelsiner

en liten boks mandarinbåter

seks dl kremfløte

to spiseskjeer melis

en dl finknust valnøtt brittle

Fremgangsmåte

Finn frem en dyp glassbolle. Del sukkerbrødet i to på langs og smør den ene delen med halvparten av syltetøyet. Drypp over halvparten av likøren, det er lettest å bruke en spiseskje. Legg den i bunnen av glassbollen. Skrap fruktkjøttet fra pasjonsfrukten i en bolle, bruk en spiseskje til den jobben.

Pisk kremfløten sammen med melis og innmaten fra 3 av pasjonsfruktene og 1-2 spiseskjeer med valnøtter. Den skal være stiv men ikke hard og smøraktig så pass på at maskinen ikke pisker for lenge. Kremen må heller ikke være for rennende.

Skjær opp appelsinen i tynne skiver og legg de langs kanten på glassbollen.

Legg halvparten av kremen på sukkerbrødet og dryss på litt brittle. Gjenta prosessen med det siste laget med sukkerbrød, legg mandarinbåter langs kanten og avslutt med resten av kremen.

Skrap ut innmaten fra resten av pasjonsfruktene og fordel de på toppen, dryss over litt mer knust valnøtt brittle til slutt. La den stå kaldt i en times tid før servering.