© 2010–2020 Millas Mat

Pavlova med pasjonsfrukt, fersken og blåbær

everybody loves a Pav

Pasjonsfrukt er en vidunderlig syrlig frukt som egner seg helt ypperlig til en pavlova. Denne desserten ble kreert til ære for den russiske ballerinaen Anna Pavlova i 1920-årene da hun besøkte Australia og New Zealand og har siden spredt seg over hele verden med ulike tilsetninger i marengsen og toppingen. Når jeg laget dette sist var det ikke pasjonsfrukt tilgjengelig så jeg valgte da blåbær og fersken, en nydelig kombinasjon.

Ingredienser

marengsbunnen:

fire eggehvitter

250 gr sukker

to teskjeer maisenna

en teskje hvitvinseddik

noen få dråper vaniljeekstrakt

——

topping:

tre dl kremfløte

fruktkjøtt og saft fra ti pasjonsfrukter eller to fersken

125 gr blåbær

Sett ovnen på 180 °C og kle en stekeplate med bakepapir.

Pisk eggehvittene til de begynner å binde seg sammen og tilsett spiseskje etter spiseskje med sukker mens maskinen går og når alt sukkeret er brukt opp skal du stå igjen med en skinnende blank og stiv marengsmasse. Tilsett maisenna, eddik og vanilje og bruk en slikkepott til å vende det godt inn i marengsen.

Dropp massen midt på stekeplaten og spre den utover til en jevn rundt kake på omlag 20 cm i diameter. Bruk slikkepotten til å glatte ut sidene og toppen og sett den midt i ovnen. Skru ned temp. til 150 °C og la den stå i ca. 1-1 1/4 time. Når marengsen er ferdig skal den være sprø langs kanten og ha en helt tørr overflate med fine sprekker.

Skru av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt. La marengsen avkjøle seg helt i ovnen før du tar den ut. Dette er viktig for det ferdige resultatet så marengsen ikke blir tørr inni.

Rett før servering pisker du kremen så den er fyldig men ikke rennende og danderer den på toppen av marengsen. Arranger frukten på toppen av kremen.