Oreoiskrem

cookies 'n cream

Jeg husker fortsatt da Oreos var noe man ikke fikk kjøpt i Norge, denne doble amerikanske kjeksen med sjokolade og vanilje var noe man hadde med hjem fra ferie. Men nå finnes den overalt og man får til og med kjøpt små poser med ferdig knust kjeks til å ha over iskrem eller kake. Men den beste iskremen lager du enkelt selv og her viser jeg deg hvordan. Dette er mektige saker så en kule pr. person er nok som dessert.

Ingredienser

gir omlag syv dl ferdig iskrem:

seks eggeplommer

fem spiseskjeer melis

en halv liter kremfløte

to teskjeer ekte vaniljesukker

250 gr knuste Oreos

tre spiseskjeer finrevet lys kokesjokolade

ekstra Oreos til pynt

Fremgangsmåte

Pisk fløte og vaniljesukker til en tykk og fyldig krem og ha den over i en bolle. Pisk deretter eggeplomer og melis til en eggedosis. Den vil naturlig nok ikke bli like luftig som når man bruker hele egg men pisk på full guffe inntil du ser at massen lysner og blir noe luftigere.

Bland sammen eggedosis og krem med rolige bevegelser til en jevn masse. Tilsett knuste Oreos og vend disse inn sammen med den revne sjokoladen.

Hell blandingen i iskremmaskinen og la den gjøre resten av jobben. Har du ikke maskin heller du blandingen i en beholder som tåler frysing og lar den stå i 4-5 timer. Rør godt om i blandingen en gang i timen de første to timene for å unngå at det danner seg iskrystaller.

Rull gjerne iskulene i hakkede Oreos før servering.