Mangopudding fra Thailand

lysegult og friskt

Jeg vet om mange som elsker mangopudding, men jeg vet om enda flere som synes det blir for mektig, og det skjønner jeg godt for mango er en mektig frukt. Men jeg har nå funnet frem til en florlett mousselignende variant av denne desserten hvor den tradisjonelle fløten er byttet ut med kokosmelk og da blir den ikke så tung. Garner desserten med friske bær.

Ingredienser

to modne mango, de pakistanske er aller best

tre teskjeer gelatin-pulver

1,25 dl vann

en halv dl sukker

to dl god kokosmelk

Fremgangsmåte

Kutt opp mangokjøttet i grove terninger og ha det over i en prosessor. Kjør det sammen til en glatt pure og stopp maskinen.

Kok opp vannet i en liten kjele og pisk godt rundt til det får en virveleffekt og dryss i gelatinen. Pisk godt så du ikke får klumper, deretter har du i sukkeret og pisker det godt inn så det løser seg helt opp.

Hell gelatin og sukkerblandingen over det moste fruktkjøttet og tilsett kokosmelken. Kjør alt sammen til en jevn masse og fordel den i dessertskåler, martiniglass eller i en serveringsbolle. Dekk den med plast og sett den kaldt i minst fire timer. Du kan også la den stå natten over hvis du vil lage puddingen i god tid.

Serveres med oppskjært frisk frukt, jordbær eller bringebær er ekstra godt.