© 2010–2022 Millas Mat

Kiwisorbet

grønt og frossent

Dette er en fristende lysegrønn sorbet med en ren og frisk smak av kiwi. Opprinnelig er dette en kinesisk frukt men vi forbinder den nok aller mest med New Zealand på grunn av fuglen med samme navn som er denne øygruppens nasjonalfugl. Kiwiens smak sammenlignes ofte med mango og banan og har spredt seg til hele verden fordi de høstes mens de ennå ikke er modne og heller modnes under transport. På grunn av dens gode holdbarhet er den dermed lett å frakte over lange avstander uten at den forringes.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

400 gr kiwifruktkjøtt

en spiseskje friskpresset sitronsaft

en snau dl sukker

en dl vann

Kok opp vann og sukker, la det koke i omlag to minutter og la blandingen avkjøle seg til den holder ca. 20 °C. Sett kjelen nedi vasken med kaldt vann, det gir rask nedkjøling.

Skrell eller skrap ut fruktkjøttet og mos massen i en prosessor. Hvis du ønsker en sorbet uten de sorte frøene må du presse frukten gjennom en sil. Bland den moste frukten sammen med sukkersirupen og sitronsaften og hell blandingen i iskremmaskinen og la den gå i ca. 25-35 minutter. Sorbet bør lages kort tid før servering da vannet i frukten lett krystalliserer seg.