© 2010–2019 Millas Mat

Julens beste dessert-ostekake

Noe friskt til dessert er en god idé i julen som lett kan by på mange tyngre retter etter hverandre. Denne ostekaken med pasjonsfrukt og lime toppet med frisk gelè er en lekker avveksling fra tradisjonelle julekaker.

Julens beste dessert-ostekake

Ingredienser

75 gr smør

150 gr tørre sjokoladekjeks

50 gr malte hasselnøttkjerner

——

fem plater gelatin

saften av fem pasjonsfrukter og to lime

fire spiseskjeer sukker

300 gr romtemperert kremost naturell (Philadelphia)

tre sammenpiskede eggeplommer

3 1/2 dl stivpisket kremfløte

——

en pakke Freia gelé (bringebær eller jordbær)

125 gr friske bringebær eller jordbær

Knus kjeksen til fine smuler i en prosessor sammen med hasselnøttene eller legg de i en tykk plastpose og bruk et kjevle. Bland deretter inn smeltet smør til en jevn masse og press den nedi en springform og sett den kaldt.

Press frukten og sil av saften fra dem og sett det til side. Legg gelatin i bløt i litt vann og klem den godt sammen med hendene når den har blitt helt myk og løs den deretter opp i fruktsaften. Pisk sammen eggeplommer og sukker og ha kremosten over i miksmasteren. Tilsett fruktsaften med gelatin vekselsvis sammen med eggeplommene og pisket kremfløte og miks alt godt sammen på lav hastighet.

Ha ostekremen over kakebunnen i springformen, dekk den med plast og sett den kaldt. Etter en time legger du friske bær på toppen av kaken og heller over avkjølt men fortsatt flytende gelè og lar kaken stå kaldt i minst fire timer til geleen er helt stiv.