Hjemmelaget mandelkrokan

til desserter, is og kremkaker

Til iskrem, til kremkaker eller til dessert. Krokan er alltid en slager og råkjapt å lage selv. Bare pass godt på og hold massen i bevegelse hele tiden i pannen. Like mengder sukker og mandler sikrer at krokanen ikke blir for overstrømmende søt, noe som ofte er tilfellet med den ferdigkjøpte typen. Forfatteren Roald Dahl skrev i boken Boy at krokaniskrem var noe av det beste med å besøke Norge og jeg er villig til å gi ham rett i det.

Ingredienser

fire spiseskjeer mandler, grovhakket

fire spiseskjeer sukker

en halv spiseskje smør

Fremgangsmåte

Legg et stykke bakepapir på en stekeplate.

Bruk en jernpanne og sett den på middels varme. Ha i smøret og når det akkurat såvidt er smeltet drysser du sukkeret i pannen og rører godt så det klumper seg litt.

Ha i mandlene og rør alt godt sammen. Bruk en tresleiv til å vende massen og spre den ut på nytt i pannen, gjenta prosessen til krokanen er lys gyllen. Følg godt med hele tiden og reguler varmen etter behov, dette tar få minutter. Brent sukker smaker bittert og er ikke godt.

Spre den raskt utover på bakepapiret og la den avkjøle seg helt. Knekk den opp med hendene og ha den i en tykk plastpose. Knus den med en kjøttklubbe eller et kjevle og oppbevar krokanen på et tett glass.