Fruktsuppe med solbær

intens smak og farge

Denne suppeoppskriften er litt annerledes enn andre fruktsupper jeg har smakt. Jordbær og rabarbra er en velkjent og nydelig kombinasjon men ved å tilsette solbær og sitron får den både dybde og ekstra friskhet i smaken. Det aller beste er selvsagt å bruke hjemmelaget solbærsaft men ferdig solbærsirup fungerer såpass bra at det ikke er noen grunn til å la vær og prøve dette hjemme fordi du ikke safter selv.

Ingredienser

125 gr sukker

fire dl vann

halvannen dl utblandet solbærsaft

to teskjeermaisenna

300 gr rabarbra i skiver

300 gr jordbær i skiver

——

finhakket sitronmelisse

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

Fremgangsmåte

Kok opp rabarbra, sukker og vann og la dette koke i åtte til ti minutter inntil rabarbraen har løst seg opp i fine tråder. Lag solbærsaften så sterk som du ville laget den ellers og pisk inn maisenna. Ha dette over i suppen og la den koke opp og kok det videre i noen få minutter. Hell suppen over i en bolle og sette den til avkjøling i kaldt vann en halvtimes tid. Ha deretter i jordbærskivene og dekk bollen med lokk eller plastfolie og la suppen stå til avkjøling i kjøleskapet natten over.

Smak til suppen til med sitronsaft like før servering til du får en fin balanse i smaken og dryss på sitronmelisse rett før servering.