© 2010–2022 Millas Mat

Fruktsuppe med solbær

intens smak og farge

Denne suppeoppskriften er litt annerledes enn andre fruktsupper jeg har smakt. Jordbær og rabarbra er en velkjent og nydelig kombinasjon men ved å tilsette solbær og sitron får den både dybde og ekstra friskhet i smaken. Det aller beste er selvsagt å bruke hjemmelaget solbærsaft men ferdig solbærsirup fungerer såpass bra at det ikke er noen grunn til å la vær og prøve dette hjemme fordi du ikke safter selv.

Ingredienser

125 gr sukker

fire dl vann

halvannen dl utblandet solbærsaft

to teskjeermaisenna

300 gr rabarbra i skiver

300 gr jordbær i skiver

——

finhakket sitronmelisse

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

Kok opp rabarbra, sukker og vann og la dette koke i åtte til ti minutter inntil rabarbraen har løst seg opp i fine tråder. Lag solbærsaften så sterk som du ville laget den ellers og pisk inn maisenna. Ha dette over i suppen og la den koke opp og kok det videre i noen få minutter. Hell suppen over i en bolle og sette den til avkjøling i kaldt vann en halvtimes tid. Ha deretter i jordbærskivene og dekk bollen med lokk eller plastfolie og la suppen stå til avkjøling i kjøleskapet natten over.

Smak til suppen til med sitronsaft like før servering til du får en fin balanse i smaken og dryss på sitronmelisse rett før servering.