© 2010–2022 Millas Mat

Franske nektarintarteletter

syrlig frukt blir til søt dessert

Små terteformer av aluminium er billige i innkjøp og gjør det enkelt og servere lekre desserter. Nektariner er nært beslektet med fersken men er noe friskere og litt spissere i smaken enn sin søtere søsterfrukt.

Ingredienser

gir seks tarteletter:

150 gr smør

150 gr hvetemel og litt ekstra til utbaking

i underkant av tre spiseskjeer isvann

——

fem til seks nektariner

to dl vann

to spiseskjeer sukker

pisket krem til servering

Kjør sammen smør og hvetemel i en prosessor til det blir en kornete masse. Tilsett isvannet og kjør den videre til massen mer eller mindre har samlet seg til en klump. Ta den ut på bakebordet- elt den lett sammen med litt hvetemel og pakk den inn i plastfolie. Ha den hvile i en halvtimes tid i kjøleskapet.

Etter en halvtime deler du den inn i seks biter og klemmer de ned i smurte terteformer. Mine måler drøye syv cm. i diameter og denne oppskriften er akkurat passe til disse. Stek de på nederste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før de vendes og tas ut av formene. Vær forsiktig for de knekker lett.

Til kompotten koker du opp vann og sukker og tilsetter nektarinkjøttet i biter. Kok det i omlag ti minutter med du moser det hele jevnlig og til kompotten har passende fyldig konsistens. Den skal ikke være rennende. La den deretter avkjøles.

Legg opp kompotten i de kalde tertene og pynt med litt sitronmelisse. Server med pisket krem. Du kan også dekker tartelettene med bær og melis og servere de med iskrem slik som her.

Bringebærtarteletter
Bringebærtarteletter