Fransk sjokolademousse med «nibs»

florlett og smeltende

Franskmenn (og kvinner) kan sine desserter og om de ikke lager de selv hjemme så vet de å oppsøke steder som serverer de skikkelige godbitene. Her finnes det ingen svarveier men hvis du utelater tiden dette trenger på å avkjøles snakker vi her om en tjue minutters jobb. Oppskriften er fra Rachel Khoos bok My little Paris Kitchen.

Ingredienser

en liten dessert for tre:

2 1/2 dl helmelk

en spiseskje usøtet mørk kakao

tre eggeplommer

50 gr sukker

20 gr maisenna

——

tre eggehvitter

50 gr melis

noen få dråper friskpresset sitronsaft

en klype salt

——

50 gr smeltet mørk sjokolade

halvannen dl pisket kremfløte

litt grovhakket mørk sjokolade eller ferdige cocoa-nibs

en liten terning smør til smøring

Fremgangsmåte

Tilsett melk og kakao i en liten kjele og kok opp. Pisk kakaoen godt inn i melken og mens den koker opp pisker du sammen eggeplommer, sukker og maisenna. Når melken har kokt opp heller du den sakte over eggeplommene og pisker hele tiden. Vær forsiktig så ikke eggene koagulerer. Hell deretter alt tilbake i kjelen og pisk hele tiden til kremen koker opp og tykner. Ha den over i en liten bolle, la den dampe av seg, dekk den s med plastfilm og sett den kaldt i en times tid.

Pisk sammen to eggehvitter, melis og sitronsaft til en halvstiv marengs og pisk deretter inn den siste eggehviten. Pisk fløten til krem, smelt sjokoladen over vannbad og hakk sjokoladen. Finn frem serveringsglass og smør de på innsiden med litt smør. Dryss de deretter med hakket sjokolade og spar av litt til toppen.

Ta den kalde sjokoladekremen ut av kjøleskapet og pisk den godt opp. Fold inn marengsblandingen og deretter folder du inn smeltet sjokolade og krem. Bruk en spiseskje og fordel moussen i glassene, dryss på resten av sjokoladen og sett de kaldt i minst fire timer.