Finsk Pannukakku med bær og krem

tykk ovnsbakt pannekake

Er du klar for dessert? Forsøk denne finske ovnsbakte pannekaken som smaker som en mellomting av vaniljesaus og pannekake. Server den med hjemmelaget syltetøy av jordbær, blåbær eller multer og pisket usøtet krem og det kan være vinter ute så mye som værgudene vil - for inne er det sommer. Disse pannekakene skal ha vært en av Mummiforfatterer og kunstner Tove Janssons personlige favoritter og er på menyen til Moomin House Cafè i Tokyo.

Ingredienser

dessert for to:

tre dl helmelk

to egg

70 gr hvetemel

halvannen spiseskjeer sukker

en halv teskje havsalt

en halv teskje bakepulver

en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

to spiseskjeer smør

syltetøy og pisket krem til servering

siktet melis

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 °C og ha smøret i de to små kakeformene. Sett de inn i ovnen til smøret har smeltet og drei litt på dem slik at smøret fordeles. Sett formen til side mens du lager røren.

Ha alle ingrediensene til røren i en blender og kjør den til en jevn og glatt masse. Hell alt direkte i formen med smøret og sett den i ovnen. Gi de ca. 25 minutter til pannekaken er gyllen og oppblåst. La de avkjøle seg godt i formene før de løsnes og legges på en rist for avkjøling.

Pisk fløten til en fyldig krem og vend inn noe av syltetøyet. Fyll kremen i pannekakene, rull lsammen og sikt over litt melis. Server ekstra syltetøy ved siden av.