© 2010–2022 Millas Mat

Crepes fra Vanessa Salmon

universelle dessertpannekaker

Dette er en klassisk enkel fransk oppskrift på tradisjonelle crepes. Disse kan du fylle med sukker og friskpresset sitron, Nutella, frukt, iskrem, sjokolade eller alt hva ditt hjerte bejærer. Oppskiften kommer fra Vanessa Salmons egen kokebok og gir deg solgylne smidige crepes som kan rulles, formes og brettes slik du ønsker.

Ingredienser

gir ca. fjorten crepes:

30 gr usaltet smør, smeltet og avkjølt

150 gr hvetemel

3,25 dl melk

et egg

en klype havsalt

smør til steking

Ha mel, melk og egget i en blender eller en prosessor og kjør alt sammen til en glatt og jevn røre. Hell den over i en bolle og rør inn det smeltede smøret og havsaltet.

Etter min mening er en teflonpanne om omlag 20 cm i diameter den mest egnede pannen for crepes hvis du da ikke har en egen crepepanne. Varm den opp til litt over middels varme og smelt en liten bit smør i pannen. Krøll sammen litt lofritt kjøkkenpapir og tørk raskt av pannen før du tilsetter røren og dreier på pannen så bunnen dekkes. Når røren er stivnet flipper du den over og gir den omlag et halvt minutt på den andre siden.

Etter den første pannekaken trenger du ikke smøre pannen noe mer. Pannekakene kan varmes under folie i ovnen eller i en mikrobølgeovn før servering.