© 2010–2020 Millas Mat

Crepes Suzette

ikke en fransk klassiker

Oscar Tschirky er mannen bak denne velkjente desserten. Mange har påstått at den er fransk fordi man aller helst skal bruke Grand Marnier likør, som er fransk, men rettens opprinnelige navn var faktisk Pancakes Casino Style og kommer fra USA. Hvis du er komfortabel med flambering er dette en skikkelig show-off dessert som det er lett å imponere med.

Crepes Suzette

Ingredienser

crepes:

125 gr hvetemel

en kvart teskje salt

to sammenpiskede egg

en spiseskje smeltet smør

tre dl melk

——

appelsinsaus:

tre store appelsiner, presset

50 gr sukker

50 gr smør

en dl Grand Marnier

Lag pannekakerøren ved å tilsette det tørre i en bolle, lag en krater i midten, tilsett det fuktige og pisk inn melet fra kanten gradvis med en ballongvisp. La røren svelle i en halvtimes tid og stek små tynne pannekaker. Smør pannen ved å tilsette litt nøytral olje på en bit kjøkkenpapir og gni raskt over pannen før hver pannekake du steker. Fold de sammen i trekanter og legg de på en tallerken.

Skjær toppen og bunnen av appelsinene så den står støtt på skjærefjølen. Kutt av skall og det hvite med en liten skarp kniv. Plasser en sikt over en bolle og sil av all saften.

I en panne, tilsett sukker og smør og smelt det sammen. Tilsett likøren, brenn av alkoholen og legg i appelsinskallet for å få ut all aromaen. Tilsett appelsinsaften, kok opp og la det redusere til ca. halvparten før du legger i pannekakene og lar det hele småkoke i noen få minutter. Snu på pannekakene innimellom og plukk ut skallet.

Anrett pannekakene på en tallerken, hell over sausen fra pannen og topp med en kule av din beste vaniljeis.