Crêpes en été avec des fraises

franske dessertpannekaker med jordbær og iskrem

Dette er noe man bare må lage når det er friske jordbær å få. Sesongen er kort så benytt sjansen til å lage en virkelig fransk sommerdessert. Ubeskrivelig godt er det men husk at crepes skal være tynne og de fleste får de ikke perfekte første gang. Det kan hjelpe å bruke en crepe-panne som du kan få i alle kjøkkenforretninger men jeg bruker min lille 18 cm. teflonpanne og klarer meg godt med den. Men så er ikke pannekaker noe jeg bare steker noen få ganger i året da jeg har en mann som aldri kan få nok av dem.

Ingredienser

crêpes:

200 gr hvetemel

en klype sukker

en klype salt

to egg

omlag seks dl melk

smeltet smør til steking

——

en kurv friske jordbær

en halv og opptil en spiseskje sukker

beste kvalitet vaniljeiskrem

sitronmelisse

litt siktet melis

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle og lag et krater i midten av bollen. Knekk i eggene og pisk de gravid inn i melet mens du tilsetter melken i en stråle nedi bollen. Pisk alt sammen til en glatt røre og la den svelle kaldt i minst en time men gjerne mye lengre eller over natten.

Del opp jordbærene i mindre båter og dryss på sukker. Vend det lett inn og sett bollen til side. Dette gjør at bærene slipper ut litt av fruktsaften og blir blanke og fine. Pisk opp røren godt og se til at den har fylde omtrent som kremfløte, er den for tykk kan du piske inn litt mer melk.

Varm en liten panne (15-18 cm. i diameter) til medium varme og pensle den med litt smeltet smør før du tilsette omlag en halv dl røre i pannen og steker tynne små pannekaker. Stable de oppå hverandre etterhvert som du steker og pass hele tiden på varmen så de ikke stekes for hardt.

Anrett de lett lunkne pannekakene sammen med iskrem og bær og pynt med melisseblader og et lite melisdryss før servering.