© 2010–2019 Millas Mat

Crêpes Appleton

Kong Olav Vs yndlingsdessert

Appleton House eksisterer ikke lengre men for oss nordmenn har huset en spesielle betydning siden vår Kong Olav ble født der i 1903. Huset lå i tilknuyning til Sandringham i Norfolk og den dag i dag er hele eiendommen i den britiske kongefamiliens eie. Disse små luftige sufflelignende pannekakene er beskrevet som en av Kongens søte barndomsminner og oppskriften ble bragt til Norge via Dronning Maud. Det sies at det skal ha vært en mer eller mindra fast dessert ved hver 17. mai ved Kongens bord i hele hans regjeringstid og at den fortsatt serveres regelmessig. I anledning Kongeparets 25 års jubileum i 2016 synes jeg det var hyggelig å gjenskape denne kongelige godbiten.

Ingredienser

dessert for fire:

tre spiseskjeer hvetemel

fem skilte egg

2 1/2 dl kremfløte

smør til steking

sukker og ekte vaniljesukker til å vende pannekakene i

rørte friske bær

Skill eggene og pisk eggeplommene sammen med hvetemelet. Pisk eggehvittene og fløten hver for seg til stive eggehvitter og myk krem. Vend alt lett sammen til en jevn røre.

Varm litt smør i en teflonpanne og tørk raskt av den med litt kjøkkenpapir. Stek små pletter på omlag ti cm. i diameter og vend de i sukker blandet med vaniljesukker som du har blandet sammen på en liten tallerken. Server de med rørte bær.