Crêpes fra Appleton House

sufflé pannekaker var Kong Olav yndlingsdessert

Appleton House ble revet i 1984 men for oss nordmenn har huset en spesiell betydning siden Kong Olav ble født der i 1903. da Huset lå i tilknytning til Sandringham House i Norfolk og den dag i dag er hele eiendommen i den britiske kongefamiliens eie. Disse små luftige pannekakene er beskrevet som en av Kongens søte barndomsminner og oppskriften ble bragt til Norge av Dronning Maud. Dette skal ha vært en mer eller mindre fast dessert ved hver 17. mai ved Kongens bord i hele hans regjeringstid og Kongen selv spiste så mange at man alltid hadde mer røre nede i kjøkkenet slik at man raskt kunne steke opp fler om det skulle gå tomt - noe det gjorde titt og ofte.

Ingredienser

dessert for fire:

tre spiseskjeer hvetemel

fem skilte egg

2 1/2 dl kremfløte

smør til steking

sukker blandet med ekte vaniljesukker til å vende pannekakene i

rørte friske bær eller syltetøy

Fremgangsmåte

Skill eggene og pisk eggeplommene sammen med hvetemelet. Pisk eggehvitene og fløten hver for seg til stive eggehviter og myk krem. Vend alt lett sammen til en jevn røre med en slikkepott.

Varm litt smør i en teflonpanne og tørk raskt av den med litt kjøkkenpapir. Stek små pletter på omlag ti cm. i diameter ved medium varme og vend de i sukker blandet med vaniljesukker som du har blandet sammen på en liten tallerken. Server de med rørte bær eller syltetøy.