Clafoutis aux framboises

en fransk terte med friske bringebær fra Limousin

Hvis du har lyst på en mellomting mellom kake og vaniljesaus spekket med frisk frukt eller sommerbær er dette desserten for deg. Denne sydfranske desserten kommer fra Limousin-området og man vet at den økte i popularitet utover 1900-tallet. Hvor gammel den er vet man ikke. Den lages ofte med kirsebær eller bringebær, men mange andre sorter kan også brukes. Noen liker også å tilsette likør eller rom i røren for ekstra smak.

Ingredienser

terterøren:

100 gr hvetemel

100 gr sukker

en knivsodd fint havsalt

en halv liter helmelk

fire hele egg

to eggeplommer

en teskje ekte vaniljeekstrakt

----

500 gr friske bringebær, renset

siktet melis til pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 °C og smør en terteform godt med smør. Ikke bruk en form med løs bunn - all røren vil bare renne ut og søle ned ovnen.

Rens bringebærene og se til at de er uten insekter og stilker. Bland sammen hvetemel, sukker, havsalt, egg, eggeplommer, melk og vanilje til en tynn og glatt røre og hell halvparten i formen. Plasser den forsiktig i ovnen og forstek den i ti minutter. Ta den deretter ut (den vil fortsatt være flytende i midten) og fordel bringebærene jevnt over. Hell over resten av røren og sett formen tilbake i ovnen. La den få en halvtimes tid slik at den er stivnet og gyllen på toppen.

La den avkjøles noe før du sikter over melis og serverer.