Churros med sjokoladedip

verdensberømte portugisiske godbiter

Disse små knasende godbitene er egentlig en spesialitet fra Portugal men er like populære i Spania, Mexico og i USA der de er et fast innslag på utallige fairs, festivaler og i fornøyelsesparker. Denne oppskriften kommer fra Thomasina Miers og fungerer like bra som noe søtt til tapasbordet eller som en egen dessert. I Spania selger de fleste bakeriene massevis disse om morgenen da de ofte nytes med kaffe.

Ingredienser

50 gr sukker

to teskjeer malt kanel

——

125 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en spiseskje olivenolje

2 1/2 dl nylig kokt vann

en halv liter mais eller solsikkeolje til fritering

——

sjokoladesaus::

100 gr mørk kokesjokolade

25 gr melkesjokolade

en spiseskje lys sirup

halvannen dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bland sammen sukker og kanel i en vid skål og sett den til side. Tilsett alle ingrediensene til sjokoladedippen i en liten kjele og varm den opp, ikke rør nå, bare drei på kjelen. Først når alt har smeltet over lav varme rører du den godt sammen og holder den varm men den må ikke koke.

Finn frem et stekebrett kledd med bakepapir og sett ovnen på 150 °C.

Finn frem en bolle og bland sammen hvetemel og bakepulver. Rør deretter inn olivenolje og kokt vann inntil du har en varm og litt klissete deig. Ha den hvile i ca. 10 minutter mens du varmer opp oljen i en passende gryte. Temperaturen bør være på rundt 170 °C, da er den perfekt.

Sett en stor stjernetipp på en sprøytepose og ha deigen oppi. Snurr den godt sammen på toppen så deigen presses ned mot tippen. Klem ut omlag 10 cm. av deigen og bruk en saks for å klippe deigen av tippen. Ikke stek fler enn tre eller fire churros om gangen så du har kontroll på at de ikke blir brent og at de har plass til å utvide seg.

Når de er ferdig stekt legger du de på en rist dekket med kjøkkenpapir så de får rent av seg overflødig olje. Legg de deretter i ovnen og la de få et kvarters tid til å ettersteke. Rull de deretter i kanelsukkeret og server de med sjokoladesausen.