© 2010–2020 Millas Mat

Caramel Au Beurre Sale

saltede franske karameller

Hjemmelagede karameller er lett å lage, men du bør ha et sukkertermometer så du har full kontroll på temperaturen. Brent sukker smaker bittert og er ikke godt. Pakk gjerne inn karamellene i små kremmerhus så har du fine små julegaver eller vertinnegaver. Saltede karameller er en spesialitet fra Bretagne og dukket først opp såpass sent som på 1980- tallet men har siden spredt seg til store deler av verden.

Caramel Au Beurre Sale

Ingredienser

150 gr sukker

to spiseskjeer vann

syv spiseskjeer kremfløte

to spiseskjeer flytende honning (akasie)

tre spiseskjeer meierismør

en halv teskje finknust havsalt (fleur de sel)

Tilsett sukker og vann i en kjele og kok opp. Drei på kjelen (ikke rør) inntil sukkeret har smeltet og vannet har fordampet. La sukkeret får en lys gyllen farge før du tar den av varmen og tilsetter smør, fløte, honning og havsalt. Drei videre på kjelen slik at alt blandes godt og sett termometeret nedi blandingen. Varm den opp til 120 °C og hell deretter blandingen over i en liten form kledd med bakepapir.

La karamellen sette seg i omlag 40 minutter før du løfter ut karamellen ved å ta tak i papiret og kutter den i passende biter med en kniv dyppet i kokende vann. Oppbevar karamellene innpakket i bakepapir.