Brusselvafler med meliscrust og iskrem

lyse, luftige og lette

Dette er en vaffel med mange steg og du må begynne dagen i forveien. Brusselvafler er nesten som ren kjøkkenvitenskap å regne men kompliserte er de ikke. Her trenger du også en digital kjøkkenvekt siden alle ingrediensene må måles i gram. En ekte Brusselse Wafel er lys, lett, sprø og nydelig sammen med iskrem, krem, sjokoladesaus og friske sommerbær.

Ingredienser

vafler for to:

124 gr hvetemel

0.33 gr tørrgjær

91 gr romtemp. helmelk

91 gr romtemp. mineralvann (Farris eller Sodastream)

50 gr sammenpisket egg

2,6 gr fint havsalt

56 gr smør, smeltet

----

siktet melis

Fremgangsmåte

Sikt sammen hvetemel og tørrgjær i en bolle og miks lett slik at det er godt blandet, Hell i melk og mineralvann rør det lett sammen slik at det ikke er noe tørt mel igjen i bollen. Dekk med plastfilem og la den stå på kjøkkenbenken i tre timer. Sett den deretter kaldt over nattn (8 timer) i kjøleskapet.

Ta røren ut av kjøleskapet, la den stå på benken i en times tid og pisk deretter inn egg, havsalt og smeltet smør. Pisk til en glatt røre men ikke overpisk den. Hell røren over i et litermål, du skal nå ha omlag fire dl. Dekk den med plast og la den stå på kjøkkenbenken i ca. tre timer til du har syv dl.

Stek vaflene i et belgisk jern ved noe under middels varme. Ta de ut og legg de på rist. Når alle vaflene er stekt, skrur du opp temp. på jernet til nesten full varme og etterstek vaflene i ti sek. Sjekk fargen og gi vaffelen nye ti sek. Gjenta prosessen til du er fornøyd (jeg gjorde dette fire ganger). Ta de ut og sikt over et tykt lag melis umiddelbart slik at noe av sukkeret smelter og danner en tynn skorpe. Overflødig melis ristes av nå vaflene er avkjølt.