Bringebærpavlova

sjokolade og bringebær er begge vinnere

Bringebær og sjokolade er en vinnende kombinasjon og her bruker vi den i en klassisk pavlova. Desserten har fått sitt navn etter den berømte russiske ballerinaen Anna Pavlova. Den ble kreert for henne enten i Australia eller på New Zealand i 1920 årene da hun var på turne i de to landene. Husk at en pavlova må pyntes med krem og bær rett før servering så marengsen ikke blir bløt.

Ingredienser

sjokolademarengsen:

seks eggehvitter

300 gr sukker

tre spiseskjeer siktet kakaopulver

en teskje balsamico eller rødvinseddik

50 gr finhakket mørk sjokolade

——

topping:

en halv liter kremfløte

en halv kilo friske rensede bringebær

to til tre spiseskjeer grovrevet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 °C og kle en bakeplate med papir.

Pisk eggehvittene til de blir som myke topper og skru ned hastigheten på maskinen. Tilsett spiseskje etter spiseskje med sukker mens maskinen går.

Slå av maskinen, tilsett eddik, siktet kakao og hakket sjokolade og bruk en slikkepott til å folde den inn i eggehvittene.

Form et lite magengsfjell på midten av bakeplaten, størrelsen bør være på mellom 20-24 cm, og bruk slikkepotten til å glatte ut sidene og toppen.

Sett marengsten i ovnen og sku temp. ned til 150 °C med en gang. La den stå i mellom 1-1 1/4 time. Den skal være sprø, litt sprukket og hard på toppen men litt myk inni. La marengsen tørke inni ovnen med ovnen skrudd av og ovnsdøren på gløtt. Den må bli helt kald.

Rett før pavlovaen skal serveres så pisk kremen og fordel den på toppen, legg på bær og dryss på grovrevet sjokolade til slutt.