Bananas Foster

romflamberte bananer med iskrem fra New Orleans

Denne desserten kommer fra Brennan's Restaurant og er oppkalt etter en av deres stamkunder Richard Foster. Det burde ikke overraske noen at en dessert fra New Orleans har alkohol i seg og i dette tilfellet, to sorter. De har den fortsatt på menyen og bestiller du den så flamberer de den ved bordet foran deg. Så raskt går det nemlig å lage dette.

Ingredienser

dessert for to:

tre spiseskjeer smør

tre spiseskjeer lys brunt sukker (pakket)

0,3 dl bananlikør (Bols Banana)

0,6 dl hvit eller mørk rom (Havana Club)

to klyper malt kanel

to faste bananer, skrelt og kuttet som i beskrivelsen

----

vaniljeiskrem til servering

Fremgangsmåte

Preparer bananene først ved å kutte av begge endene og ta av skallet. Del hver banen i to og deretter deler du hver halvdel i to men denne gangen på langs. Så er de klare.

Sett en panne på litt over medium varme og tilsett smør og sukker. La det smelte ned og koke opp. Rør eller rist litt på pannen slik at det blandes og legg bananene i med snitteflaten ned. La bananene koke i sukkerblandingen i omlag et halvt minutt, ikke mer. Bruk en skje og en gaffel til å snu dem men vær forsiktig siden sukkeret er brennvarmt. Gi de et halvt minutt til på den andre siden. Tilsett likør og rom og flamber raskt mens du dreier på pannen. Tilsett kanel og pass på, det kan gnistre litt.

Anrett i passende dessertskåler med en kule vaniljeiskrem i midten. Pynt gjerne med litt mynte eller et basilikumblad og øs litt av sausen fra pannen over iskremen. Server straks.