Bakt Alaska

omelette norvégienne

Denne desserten går også under navnet Omelette norvegienne eller Glace au four men i prinsippet er de helt like. Du kan velge akkurat den iskremen du vil men iskrem med enten rom, Baileys eller Cognac gjør seg ekstra godt i denne desserten. Husk at du må gjøre alt i riktig rekkefølge siden iskrem smelter ganske raskt så les oppskriften godt før du setter i gang.

Ingredienser

nok til tre kaker:

italiensk marengs:

180 gr sukker

en dl vann

tre eggehvitter

tre til fire dråper friskpresset sitronsaft

——

seks skiver sirupskake eller sukkerbrød

en halv liter valgfri iskrem fryst i en ramekin

Fremgangsmåte

Kle en liten ramekin med plastfolie og fyll den til randen med iskrem men ikke lag en topp. Den må være helt flat på toppen. Pakk plasten godt over og sett den i fryseren i minst tre timer eller over natten.

Kok opp sukker og vann i en kjele og la det tykne til en litt seig sukkerlake. Koketiden pleier å ligge på mellom tre og fem minutter så følg godt med. Pisk eggehvitene på middels hastighet sammen med sitronsaft til du har såkalt myke topper på marengsen og hell sukkerlaken forsiktig nedi bollen mens maskinen går. Når all sukkerlaken er helt nedi marengsen skrur du maskinen opp på full hastighet og pisker alt godt i omlag fire til fem minutter inntil du har en skinnende hvit og blank marengs som er seig og ikke rennende.

Finn frem en kutter etter et glass som er like stort som ramekin i fryseren og kutt ut to sirkler med kake. Legg den ene bunnen på en liten desserttallerken og legg deretter iskremen oppå før du topper med den andre kakebiten. Bruk en liten kniv og smør et tykt lag med marengs rundt kanten og oppå kaken og lag et lite mønster med en gaffel. Bruk en liten gassbrenner og lag et fint mønster på og server den straks.