Asiatiske bondepiker med pasjonsfrukt og mangokompott

en asiatisk vri på en norsk dessert

Nederst i Trondheimsveien i Oslo ligger Südøst og de er kjent for å servere denne fabelaktige desserten. Denne oppskriften er derimot min egen men jeg har spist den originale varianten. Hemmeligheten for å lykkes med denne er å hele tiden passe på at ting ikke blir for søtt. Mango er fra naturens side en svært søt og mektig frukt, derfor demper vi dem med limeskall, limesaft og pasjonsfrukt. Pass også godt på kremen så heller ikke den blir for søt. Smak den heller til etterpå. Da blir dette en svært frisk og god dessert.

Ingredienser

dessert for tre:

en halv kilo moden mango

revet skall av en halv lime

saften av en lime

40 gr sukker

kjøttet av tre normalt store pasjonsfrukter

——

to dl kremfløte

en spiseskje sukker

kjøttet av to normalt store pasjonsfrukter

——

150 gr finknuste Digestivekjeks

50 gr finhakket mørk sjokolade (70%)

litt ekstra pasjonsfrukt til pynt på toppen

Fremgangsmåte

Ha mangokjøttet i en kjele og tilsett limeskall og saft sammen med sukker og kok det opp. La det småkoke i omlag 15-20 minutter og mos den noe. La blandingen avkjøle seg så den tykner. Rør deretter inn pasjonsfruktkjøtt og sett det hele til avkjøling.

Pisk fløte og sukker til en lett og luftig krem og vend inn pasjonsfruktkjøttet med en slikkepott. Finknus kjeksen og hakk opp sjokoladen i små fine biter og bland dette lett sammen.

Finn frem dessertglass eller passende skåler og anrett desserten lagvis. Serveres straks, hvis desserten blir stående blir kjeksen bløt.