Arabiske dessertpannekaker med appelsinblomstsirup

det arabiske folk elsker søtt

Det søte er meget viktig i det arabiske kjøkkenet og de inkorporerer de søte i nærsagt alle sine tradisjonelle retter. Gjerne i form av sultanas, ulike typer tørket frukt. Dessert er viktig i denne delen av verden, det avslutter måltidet sammen med den karakteristiske sterke arabiske kaffen. Disse luftige små pannekakene med ristede nøtter og frisk appelsinsirup er en dessert fra Jordan. Lag gjerne sirupen i god tid.

Ingredienser

pannekakene:

150 gr hvetemel

en spiseskje sukker

en drøy teskje bakepulver

en kvart teskje natron

en klype malt kardemomme

tre spiseskjeer yoghurt eller creme fraiche

en drøy dl melk

et egg

en halv dl mandelolje eller smeltet smør

——

appelsinsirup:

225 gr sukker

saften av en halv sitron og vann (tilsammen halvannen dl)

en spiseskje appelsinblomstvann (orangeflowerwater)

----

ristede valnøtter

Fremgangsmåte

Begynn med å lage sirupen. Kok opp vann og sukker, ikke rør i kjelen men drei på den innimellom for å hjelpe sukkeret med å løse seg opp. Når det koker så skru ned temperaturen og la den småkoke i 10-15 minutter. Tilsett appelsinblomstvannet og kok videre i fem minutter. Sett sirupen til side for avkjøling.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene til pannekakerøren og lag en fordypning i midten av bollen. Pisk sammen yoghurt og melk sammen med egget. Hell dette i melet og pisk godt sammen til en glatt røre. Avslutt med å tilsette oljen. Du vil ende opp med en tykk og luftig røre.

Stek små tykke pannekaker i en tørr teflonpanne på middels varme. De kan holdes lune under folie i ovnen ved ca. 60 °C. Legg de utover på et lite fat, dryss på nøtter og drypp over appelsinsirupen før servering. Den er sterk så du trenger ikke mye.